Doorgaan naar hoofdcontent
Na al de drukte van de voorbije maanden lag er al even een jurkje klaar voor kleine Najla, het dochtertje van mijn zus, 1,5 jaar.

Ik heb vooraan in het rokdeel plooitjes voorzien om net dat ietsje extra te geven.

Ik wilde voor nieuwjaar een jurkje met wel wat glitter :-) en had nog het gepaste stofje liggen, gekocht bij Cas&Nina.


Hier onder al de foto's van de jurk. Heb ze nog niet kunnen passen want wordt nog als cadeau gegeven.Stof: Cas en Nina
Patroon: aangepast uit SVDHZ

Reacties

Populaire posts van deze blog

Modal Lillestoff CAS&NINA

Enkele weken geleden vroeg Deborah van CAS&NINA om iets te maken met de mooie, superzachte stofjes van Lillestoff, MODAL.

Ik koos enkele stofje en kreeg dit pareltje thuis geleverd :-), vond het in het echt nog mooier dan op foto.

Vele patroontjes bekeken maar niets dat me echt kon bekoren voor 100%. Ben vertrokken van het patroontje It's a fits 1059 en heb zelf wat aanpassingen gedaan.

Het onderste deel van de jurk knipte ik in verschillende deeltjes zodat ik meer een laagjes effect zou krijgen. Ook de mouwtjes heb ik veranderd, ik hou meer van deze vlindermouwtjes.


Vrijdag maakte we een uitstapje naar Scherpenheuvel en konden we enkele foto's nemen.
De achterzijde vond ik leuk zoals het in het patroontje stond, dus daar heb ik geen enkele aanpassing aan gedaan. Ik gebruikte wel een bijhorende donkerblauwe stof op toch een beetje contrast te hebben.


Het stofje zelf verwerkt heel goed en is zalig om te dragen, deze gaat nog veel uit de kast komen! Daar ben ik nu al zeke…

Battle of the blogs - CAS&NINA - Happy 10

Een wedstrijd, ja en niet zomaar eentje, iedereen kan zich nog BOTB I herinneren, natuurlijk die leuke wedstrijd waar deze prachtige dame de winnaar van was, en terecht!

De rest van de deelnemers waren ook pareltjes maar er is er natuurlijk altijd maar eentje dat de volle pot kan winnen, iedereen doet super zijn best natuurlijk.

Nu kwam de melding van BOTBII en vraag tot inschrijving. Ik twijfelde geen seconde en schreef me in, totaal niet verwacht bij de 10 laatste te behoren maar wel super blij natuurlijk.

Dan ging mijn molentje aan het denken, en dat heeft wat tijd nodig (gniffel), eeuwige twijfelaar dat ik ben, ben ik wel 50 keer van gedacht veranderd.

Eerst dacht ik een kledingsstuk te maken, maar ik draag eigenlijk niet graag katoen en vond dan ook niet direct iets waar ik me 100 % achter kon zetten, dan een 10-er in huis, ik hoef je niet te vertellen dat je daar al niet meer voor maakt wat je wil ;-)

Zo ging ik zitten denken en wilde echt iets maken dat ik voor 100% ging geb…
ELISE BLOUSE
Rosie and Me, vintage inspired sewing patterns ... al menige malen heb ik naar hun patronen aan het kijken geweest, vond deze altijd super mooi maar er nooit toe gekomen om er al eentje van te maken.

Tot ik de foto's zag verschijnen van de nieuwe blouse en rok die binnenkort ging uitkomen, ik was er op slag verliefd op.

Met veel plezier schreef ik me in als tester voor deze nieuwe patronen en met een vreugdekreet werd ik uitgekozen tot 1 van de 3 testers voor de Elise blouse.


En wat een zalige blouse om te maken! Een heel duidelijke omschrijving en goed te volgen. Je kan kiezen voor een versie met paspel of zonder. Omdat ik die afwerking met paspel zeer mooi vind altijd, koos ik natuurlijk voor deze.

Ook de lieve dame Esther helpt je met al je vragen en is super behulpzaam, top dame met top patroontjes :-)

Ik maakte er 2, eentje in crêpe, een stofje van Lucy has a secret en eentje in katoen. 2 totaal verschillende stijlen maar vind ze even mooi!

Wat super aan deze patr…