Doorgaan naar hoofdcontent

BLOGTOUR - LOUISA COAT - COMPAGINIE M

Ook ik had geluk dat ik mee het nieuwe patroon van Compagnie M mocht testen. Het leek als een lotje in de loterij dat ik gewonnen had.

De dochter des huises is nogal een moeilijke als het op kleding aankomt, ze vindt altijd wel iets dat niet goed zit.

Daarmee zo bij met dit patroon, ze mocht zelf uit de vele opties kiezen en koos voor knopen en geen kap.

Zoals we gewoon zijn van Compagnie M heeft de jas enorm veel opties: kraag, kap, extra mouwboorden, knopen, rits, achterpand in 2 opties, ... genoeg om je even bij een tas koffie neer te zetten en tijd te nemen om te kiezen.


Het naaiproces verliep niet zo snel maar het is een jas dat je maakt en dat gaat allemaal een beetje trager dan een gewone trui of kleedje. Maar de intstructies zijn, zoals we gewoon zijn van Marte van Compagnie M, super duidelijk en voor iedereen te volgen.

Ik maakte ook een bijhorende cirkelsjaal in dezelfde stof als de gekozen exta mouwboorden.

Tulp kraag
We kozen voor geen kap, dat vond ik al heel verwonderlijk voor iemand die altijd hoodies wil ;-), maar we volgde de keuze voor de tulpkraag. Ik was daar onmiddellijk verliefd op, een specialleke dat je niet overal ziet moet ik zeggen. Ook deze werkte ik af met dezelfde paspel als die ik tussen de panden van de achterzijde en zakken gebruikte. In het patroon staat te werken met dikke paspel maar omdat ik al redelijk stijve stof had, heb ik gekozen voor een normale paspel, in satijn, en hier was ik heel tevreden mee.


Marie heeft graag zo van die duimgaten in haar truien en die voorzagen we hier dan ook maar in omdat ze als het 's morgens al een beetje frisser is, haar handjes toch al warmer hebben.
Ook heeft ze graag lange mouwen die over haar handen komen, daarmee dat ze zo lang zijn.


We werden ook vriendelijk uitgenodigd door Marte en Bjorn om deel te nemen aan een fotoshoot in Antwerpen, Spoor Noord. Een mooie locatie met buiten een speeltuin waar de kinderen, als ze de foto's beu waren, eventjes konden gaan ontspannen. Maar die mama's allemaal konden het niet laten om toch nog zelf foto's te nemen. Deze zijn wel absoluut niet zo professioneel als deze van Bjorn maar we voegen ze er toch bij.


En een jas is natuurlijk niet enkel om te poseren voor een foto maar moet ook speelproef zijn natuurlijk op de leeftijd van 9 jaar.


En poseren is voor deze lieve meiden geen enkel probleem, zelfs in de speeltuin.

Marie en Mayke van Bellevi hadden veel plezier die dag.

Ik wil nog even meegeven wie in een dikkere wollen stof gaat werken en kiest voor knoopsgaten, dat die geen lachertje is. Uiteindelijk heb ik de knoopsgaten met de hand gemaakt.


Wie ook de naaikriebels heeft gekregen om de dochter van zo een prachtige jas te voorzien, je kan het patroon hier bestellen in de papieren versie. Er is ook een PDF versie, die je hier kan kopen maar het is een arbeidsintensief werkje om al die papiertjes aan elkaar te plakken, I know the feeling :-)
Als je nog snel een bestelling plaatst met de code LOUISACOAT10, krijg je nog een mooie korting van 10%.


Reacties

 1. Supermooi gemaakt. Vooral de kraag ben ik fan van. Top

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi gemaakt. Vooral de kraag ben ik fan van. Top

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoooo mooi! Ze stond er knap mee en de kleur was echt haar ding 😄 Een dagje genieten, voor de kids om te spelen en voor ons om toe te kijken naar de jassen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de kleuren van je jas echt prachtig, en ze staan haar heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel mooie versie! Prachtig in z'n eenvoud!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Modal Lillestoff CAS&NINA

Enkele weken geleden vroeg Deborah van CAS&NINA om iets te maken met de mooie, superzachte stofjes van Lillestoff, MODAL.

Ik koos enkele stofje en kreeg dit pareltje thuis geleverd :-), vond het in het echt nog mooier dan op foto.

Vele patroontjes bekeken maar niets dat me echt kon bekoren voor 100%. Ben vertrokken van het patroontje It's a fits 1059 en heb zelf wat aanpassingen gedaan.

Het onderste deel van de jurk knipte ik in verschillende deeltjes zodat ik meer een laagjes effect zou krijgen. Ook de mouwtjes heb ik veranderd, ik hou meer van deze vlindermouwtjes.


Vrijdag maakte we een uitstapje naar Scherpenheuvel en konden we enkele foto's nemen.
De achterzijde vond ik leuk zoals het in het patroontje stond, dus daar heb ik geen enkele aanpassing aan gedaan. Ik gebruikte wel een bijhorende donkerblauwe stof op toch een beetje contrast te hebben.


Het stofje zelf verwerkt heel goed en is zalig om te dragen, deze gaat nog veel uit de kast komen! Daar ben ik nu al zeke…

Battle of the blogs - CAS&NINA - Happy 10

Een wedstrijd, ja en niet zomaar eentje, iedereen kan zich nog BOTB I herinneren, natuurlijk die leuke wedstrijd waar deze prachtige dame de winnaar van was, en terecht!

De rest van de deelnemers waren ook pareltjes maar er is er natuurlijk altijd maar eentje dat de volle pot kan winnen, iedereen doet super zijn best natuurlijk.

Nu kwam de melding van BOTBII en vraag tot inschrijving. Ik twijfelde geen seconde en schreef me in, totaal niet verwacht bij de 10 laatste te behoren maar wel super blij natuurlijk.

Dan ging mijn molentje aan het denken, en dat heeft wat tijd nodig (gniffel), eeuwige twijfelaar dat ik ben, ben ik wel 50 keer van gedacht veranderd.

Eerst dacht ik een kledingsstuk te maken, maar ik draag eigenlijk niet graag katoen en vond dan ook niet direct iets waar ik me 100 % achter kon zetten, dan een 10-er in huis, ik hoef je niet te vertellen dat je daar al niet meer voor maakt wat je wil ;-)

Zo ging ik zitten denken en wilde echt iets maken dat ik voor 100% ging geb…
ELISE BLOUSE
Rosie and Me, vintage inspired sewing patterns ... al menige malen heb ik naar hun patronen aan het kijken geweest, vond deze altijd super mooi maar er nooit toe gekomen om er al eentje van te maken.

Tot ik de foto's zag verschijnen van de nieuwe blouse en rok die binnenkort ging uitkomen, ik was er op slag verliefd op.

Met veel plezier schreef ik me in als tester voor deze nieuwe patronen en met een vreugdekreet werd ik uitgekozen tot 1 van de 3 testers voor de Elise blouse.


En wat een zalige blouse om te maken! Een heel duidelijke omschrijving en goed te volgen. Je kan kiezen voor een versie met paspel of zonder. Omdat ik die afwerking met paspel zeer mooi vind altijd, koos ik natuurlijk voor deze.

Ook de lieve dame Esther helpt je met al je vragen en is super behulpzaam, top dame met top patroontjes :-)

Ik maakte er 2, eentje in crêpe, een stofje van Lucy has a secret en eentje in katoen. 2 totaal verschillende stijlen maar vind ze even mooi!

Wat super aan deze patr…