BLOGTOUR - LOUISA COAT - COMPAGINIE M

Ook ik had geluk dat ik mee het nieuwe patroon van Compagnie M mocht testen. Het leek als een lotje in de loterij dat ik gewonnen had.

De dochter des huises is nogal een moeilijke als het op kleding aankomt, ze vindt altijd wel iets dat niet goed zit.

Daarmee zo bij met dit patroon, ze mocht zelf uit de vele opties kiezen en koos voor knopen en geen kap.

Zoals we gewoon zijn van Compagnie M heeft de jas enorm veel opties: kraag, kap, extra mouwboorden, knopen, rits, achterpand in 2 opties, ... genoeg om je even bij een tas koffie neer te zetten en tijd te nemen om te kiezen.


Het naaiproces verliep niet zo snel maar het is een jas dat je maakt en dat gaat allemaal een beetje trager dan een gewone trui of kleedje. Maar de intstructies zijn, zoals we gewoon zijn van Marte van Compagnie M, super duidelijk en voor iedereen te volgen.

Ik maakte ook een bijhorende cirkelsjaal in dezelfde stof als de gekozen exta mouwboorden.

Tulp kraag
We kozen voor geen kap, dat vond ik al heel verwonderlijk voor iemand die altijd hoodies wil ;-), maar we volgde de keuze voor de tulpkraag. Ik was daar onmiddellijk verliefd op, een specialleke dat je niet overal ziet moet ik zeggen. Ook deze werkte ik af met dezelfde paspel als die ik tussen de panden van de achterzijde en zakken gebruikte. In het patroon staat te werken met dikke paspel maar omdat ik al redelijk stijve stof had, heb ik gekozen voor een normale paspel, in satijn, en hier was ik heel tevreden mee.


Marie heeft graag zo van die duimgaten in haar truien en die voorzagen we hier dan ook maar in omdat ze als het 's morgens al een beetje frisser is, haar handjes toch al warmer hebben.
Ook heeft ze graag lange mouwen die over haar handen komen, daarmee dat ze zo lang zijn.


We werden ook vriendelijk uitgenodigd door Marte en Bjorn om deel te nemen aan een fotoshoot in Antwerpen, Spoor Noord. Een mooie locatie met buiten een speeltuin waar de kinderen, als ze de foto's beu waren, eventjes konden gaan ontspannen. Maar die mama's allemaal konden het niet laten om toch nog zelf foto's te nemen. Deze zijn wel absoluut niet zo professioneel als deze van Bjorn maar we voegen ze er toch bij.


En een jas is natuurlijk niet enkel om te poseren voor een foto maar moet ook speelproef zijn natuurlijk op de leeftijd van 9 jaar.


En poseren is voor deze lieve meiden geen enkel probleem, zelfs in de speeltuin.

Marie en Mayke van Bellevi hadden veel plezier die dag.

Ik wil nog even meegeven wie in een dikkere wollen stof gaat werken en kiest voor knoopsgaten, dat die geen lachertje is. Uiteindelijk heb ik de knoopsgaten met de hand gemaakt.


Wie ook de naaikriebels heeft gekregen om de dochter van zo een prachtige jas te voorzien, je kan het patroon hier bestellen in de papieren versie. Er is ook een PDF versie, die je hier kan kopen maar het is een arbeidsintensief werkje om al die papiertjes aan elkaar te plakken, I know the feeling :-)
Als je nog snel een bestelling plaatst met de code LOUISACOAT10, krijg je nog een mooie korting van 10%.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Battle of the blogs - CAS&NINA - Happy 10

Taillerok in jacquard

Modal Lillestoff CAS&NINA